Workgroup vs Domain:

مدیریت شبکه های کامپیوتری ، تحت سیستم عامل Microsoft به صورت نورم به 2 صورت انجام می شود . یا اینکه شما شبکه تان را بر پایه Workgroup هدایت می کنید یا بر پایه Domain . سیستم عامل Microsoft به صورت پیش فرض در مد Workgroup کار می کند و اگر در محیط ویندوز ، کلمه Local را مشاهده کردید ، بدان معنا است که در حالت Workgroup هستید .

جهت مشاهده حالت Workgroup روی My Computer ویندوز Propertise بگیرید .


Domain Workgroup

👈 حالت Workgroup دارای خاصیت Local Security Database است . این بدان معنا است که اگر شما تعداد زیادی سیستم را با همدیگر شبکه کنید ، Database های امنیتی هر سیستم مربوط به خودشان است .

به عنوان مثال : اگر تعدادی زیادی کامپیوتر تحت Workgroup 👈 با هم شبکه کنیم و من به یک کامپیوتر بگم 👈 ( User Name = Ali ، Password = 1 ) ، این بدان معنا است که فقط بر روی این تک سیستم می توانیم Login کنیم و این User Name بر روی هیچ سیستم دیگری ارزش ندارد . بنابراین اگر می خواهید همه کامپیوتر ها این User Name را قبول کنند باید برای تک تک سیستم ها این User Name را بسازید .

یا مثلا : اگر من به این سیستم بگم ، پسورد کاربر ها باید زیر 3 کارکتر باشد ، فقط این تک سیستم زیر 3 کارکتر را قبول می کند ، اما بقیه نه . اگر بخواهید برای بقیه هم اتفاق بیفتد باید برای تک تک سیستم ها این داستان را تکرار کنید .

این بدان معنی است که ، اگر قرار شد تعداد کامپیوتر ها زیاد و محیط هم Workgroup باشد ، در نتیجه Set کردن یک قانون بسیار ملال آور و زمان بر خواهد بود و باید یک قانون را برای تک تک سیستم ها تعریف کنید . اگر تعداد کامپیوتر ها کم باشد مثلا ، بین 10 الی 15 ، مشکلی نیست. اما اگر شد 200 تا ، از لحاظ شبکه ای مشکلی ندارد ، اما مدیریت آن سخت است.

👈 بنابراین برای زمانی که در شبکه شما تعداد کامپیوتر ها زیاد می شود و برای اینکه مدیریت شما ، مدیریت واحد تری باشد ، ما از فضای Workgroup به فضای Domain می آییم .

Domain جهت راحت تر شدن مدیریت است و الا الزامی به وجود آن نیست .

حالت Domain دارای خاصیت Local Security Database نیست ، بلکه Security Database شما Centralize ( مرکزی ) است و به آن مرکز Domain Controller می گویند . یک سیستم به اسم Domain Controller وجود دارد و همه کامپیوتر ها زیر مجموعه آن کار می کنند .

به عنوان مثال ، به Domain Controller که رئیس قبیله است بگوییم : ای Domain Controller من دوست ندارم در قبیله شما پسورد زیر 3 کارکتر مصرف شود . همین یک بار که گفتیم ، برای 200 تا کامپیوتر دیگر اعمال می شود .

یا مثلا : ای رئیس قبیله من دوست دارم همه کامپیوتر های زیر مجموعه من User = Ali را بشناسند . یک بار گفتید تمام.

ساخت Domain و Workgroup :

ساخت Workgroup ، یعنی تعدادی کامپیوتر را از لحاظ فیزیکی مثلا : با کابل به سوئیچ وصل کنید و به آنها IP دهید .

Domain نیازمند Domain Controller است . Domain Controller یعنی کامپیوتری که 2 شرط دارد :

1 سیستم عامل آن از جنس ویندوز Server باشد . ( ویندوز 10 و … به درد Domain Controller نمی خورد )
2 سرویس Active Directory روی آن فعال باشد .

سوال :
چرا به بعضی از سیستم ها سرور می گوییم ؟
به خاطر وجود یک سری سرویس ها که می توانیم آنها را فعال و از آنها استفاده کنیم . مهمترین سرویسی که Microsoft ارائه می دهد و به همین دلیل است که Microsoft را در بحث شبکه کامپیوتری نگه داشته است ، سرویس Active Directory (AD) است. البته سرویس های متنوعی دیگری هم وجود دارد اما ، Active Directory از همه ی آنها مهم تر است .