MCSE:

دوستان عزیز Microsoft مهندسی سیستم است ، نه مهندسی شبکه و به شما شبکه سازی یاد نمی دهد ، به شما مدیریت یاد می دهد . Microsoft می گوید : از سیستم عامل های من بخصوص بخش Windows Server آن استفاده کنید و یک سری سرویس های آن را فعال کن و ببین چه اتفاق های در شبکه شما می افتد ، اما شبکه ات باید از قبل آماده باشه تا من Microsoft وارد شوم .

حالا من از قبل چگونه باید شبکه را آماده کنم ؟
✔️ این کار Cisco است . البته فقط این برند نیست برند های دیگر هم وجود دارند ، اما می دانیم که Cisco بزرگترین برند تولید کننده تجهیزات شبکه ای در دنیا است . رهبر شبکه های جهانی (The World Leader Networking) ، backbone اینترنت روی برند Cisco کار می کند . 🙂

نکته این است که ، وقتی من برند Cisco را یاد می گیرم :
✔️ اولاً برند شماره 1 را یاد گرفتم .
✔️ دوماً استادارد در همه ی شبکه ها یکی است .

به عنوان مثال :
وقتی من در برند Cisco یاد می گیرم Vlan به چه معنا است ، در برند X هم Vlan همان معنی را می دهد . ممکن است نحوه ی تنظیمات آن متفاوت باشد ، اما معنی آن یکی است .
یا پروتوکل های مسیر یابی در همه ی برند ها یک معنی را می دهد و فقط ممکن است نحوی تنظیمات آن در برند های مختلف فرق داشته باشد.

CCNA Routing & Switching :

افرادی که دوره (CCNA R&S) را می گذرانند ، وارد دنیای شبکه می شوند . زیرا در پس این ، وقتی این در باز می شود ، شما پیش روی خودتان دنیایی را می بینید .

Cisco یک هرمی دارد که شامل 5 مقطع می باشد و به شما می گوید که برای رسیدن به قله های موفقیت باید این مراحل را طی کنید .
1 Entry
2 Associate
3 Profesional
4 Expert
5 Architect

کسانی که دوره ی CCNA را می خوانند از دید Cisco ، مقطع 2 هستند . اینکه ما مقطع 2 باشیم، بدان معنا است که ما چیز های پیش پا افتاده ای یاد می گیریم ؟ بیایید زود قضاوت نکنیم ، اما برای اینکه شما به آن قله ها برسید هنوز ، Architect Level ، Expert Level ، Profesional Level وجود دارد .


Hack

👈 تقریبا در چارت پایین روند کاری شما در دنیای Cisco مشخص شده است .
شامل شاخه های متنوعی اعم از Service Provider ، Design ، Wireless ، Wireless ، Security ، Voice می باشد .


Hack

👈 همانطور که در لیست مشاهده می کنید ، همه هدفشان آن است که خودشان را به مقطع Profesional Level برسانند .
✔️ قالب دوره های Cisco ، برای رسیدن به Profesional Level علاوه بر (CCNA R&S) یک CCNA تخصصی قبل از ورود به Profesional دارند .
✔️ مثلا امنیت علاقه دارید : CCNA می خوانید ، بعد CCNA Security و بعد از آن سراغ Profesional Level می روید . هر کدام از این Profesional Level ها شامل 5 کتاب است .
✔️ تنها Profesional Level که CCNA تخصصی ندارد ، و شما مستقیم پایین می آیید ، (CCNP R&S) است . جزء معروفترین Profesional Level Cisco است .
✔️ (CCNP R&S) شامل : Switch ، Route و Troubleshooting است .

👈 Professional Levels شامل :

✔️ Cisco Certified Network Professional (CCNP)
✔️ Cisco Certified Design Professional (CCDP)
✔️ Cisco Certified Security Professional (CCSP)
✔️ Cisco Certified Voice Professional (CCVP)
✔️ Cisco Certified Service Provider Professional
✔️ Cisco Certified Wireless Professional (CCNP Wireless)

👈 کسانی که می خواهند مثلا ، Voice ، Security و … خوب یاد بگیرند ، همه ی آنها Base شان Routing & Switching است . اگر Routing & Switching شما قوی نباشد ، Voice ، Security و … خوب از کار در نمی آید . شما اگر مثلا مستقیم Voice بخوانید و ندانید Routing & Switching به چه معنا است ، چه Voice می خواهید بخوانید . هیچ کاری از شما بر نمی آید .
برای همین است که افراد غالباً ، قبل از اینکه سراغ شاخه های تخصصی بروند ، سمت CCNP R&S می آیند تا روی Routing & Switching مسلط شوند و تجربه نشان داده است ، ان هایی که در Routing & Switching مسلط باشند ، راحتر و سریع تر پیش می روند تا اونی که از CCNA شاخه ی خود را عوض کرده است .

شبکه دنیای 🌎 بزرگی است . ته ندارد . آخر آن برای شما کجا است ؟ کجای این مقطع می خواهی بشینی ؟ هیچ دلیلی ندارد که همه به نقطه ی اوج برسند . مهم موفق شدن است . یک نفر ممکن است در حد همین Associate موفق باشد . اما آن موفق شدن در حد Associate ، نیازمند کار ، تلاش و پشت کار است . بنابراین موفق شدن به معنای رسیدن به آخر آن هرم نیست .

نماد های استاندارد شبکه :

ما در شبکه به ساختار شبکه توپولوژی می گو ییم . مثل معمار ها که نقشه ساختمان را با عبارت Plan ساختمان می شناسند . به نظر شما ، طراحی ، پیاده سازی و عیب یابی یک شبکه که توپولوژی آن روی کاغذ پیاده سازی شده ساده تر نیست ؟ مسلما که این طور است .

به عنوان مثال : یک معمار ساختمان را در نظر بگیرید :
من از معمار می پرسم :
چند تا ساختمان ساختی ؟ میگه 500 تا .
در چه ابعادی ساختی ؟ از کوچیک بگیر تا بزرگ.
بنابراین من پیش خودم فکر می کنم طرف این کاره است . آقای معمار این آجر ، سیمان و ماسه و کارگر … یک 6 طبقه بیار بالا .
اولین چیزی که معمار می گوید ، Plan (نقشه ساختمان) .
معمار می گوید ساختن این نیست که آجر بچینی و ببری بالا . من نیاز به نقشه ساختمان دارم تا ببینم ستون ها در کجا قرار گرفته .مثلا راه پله و اتاق خواب ها کجا است و …

شبکه هم همین است . مثلا به ما می گویند ، این روتر و این هم سوئیچ یک شبکه ایجاد کن .این با عقل جور در نمی آید و شما باید از قبل آن را روی کاغذ پیاده سازی کرده باشید .

👈 بنابراین ما به عنوان افرادی که شبکه کار می کنیم ، باید نماد های استاندارد شبکه را بشناسیم.


Symbol